Nuffnang

Tuesday, November 23, 2010

Hari Pertama Praktikal

Hari ni selesai la sudah 8 jam prktikal aku utk first day.. Hari yg agak membosankn sbb xtw nk wtpe kt situ.. Aku hny ditugaskan utk melihat ape yg staff2 kt situ wt. Smbil2 tu aku try utk hfl location utk tiap2 jnis ubt spye sng nk bgtw customer ble dorg tny aku.. 

Kt situ staff smuenye pmpn trmasuklah pharmacist skali.. Nsib baek dorg tu ok.. Smpt la jgk aku berkenalan ngan sorg staff kt situ..hee. Aku just panggil die akak Rozie.. Die bru setahun keje kt kdai tu tp dh power psl ubt2.. Aku mmg respect gler kt staff2 kt kdai tu.. Ckp je nk ubt ape,smue dorg tw.. Nsib baek dorg x tny pape kt aku psl ubt.. Kalo x,cnfirm sgn gler..huhu. 

Aku start keje tgh ari td kul 1.30 pastu hbs kul 9.30.. Antara wktu tu ade break sejam.. So,aku decide utk blk umah berehat jp. Nk lepak kt kdai mkn wt hbs duit aku je..hehe. Secara overallnye arini aku berjaye dptkn 2 case utk aku wt case report..hehe Hopefully esk akan jd lebih baek drpd arini.. Okla,bdn dh letih.. Aku mau tdo dlu.. Chowzz.

Share/Save/Bookmark

Kalo suka entri ni klik la Button Like..=)

6 comments:

jimah said...

hari pertame slalu boring cket.. dulu time prektikal, asyik tgk jam nak tunggu lunch.. tp, laz, seronok sgt2..

Shafiq Rosli said...

laa,yeke..
sy arap2 mcm tu jgk la..=)

Azmer Lias said...

mcm xsabo lak nk b'praktikal..
hehe...

Shafiq Rosli said...

relax2..
mse korg akan tbe nnt..hehe
cuti puas2 dlu..
nnt dh xde cuti cm ktaorg..

karl said...

time praktikal ni cuba sebanyak mungkin hafal

dose, nama ubat, indication, side effect, lepas tu kena makan sebelum @ selepas makan.

banyak membantu time kerja nanti. selamat berpraktikal :)

Shafiq Rosli said...

okeh,baeklah..
tq..=)

Related Posts with Thumbnails

Nuffnang