Nuffnang

Tuesday, April 2, 2013

PAPAGO! M11 Navigation For Android App [Tutorial]

PAPAGO! M11 Navigation For Android baru je di releasekan beberapa hari yg lepas..
App GPS Papago ni sbnrnya App berbayar tp telah di crackkan jd FOC..hehe
Mostly pengguna2 android akan mintak org kedai yg installkan pstu kena bayar at least RM20..
So,melalui tutorial ni korg x perlu lg membazir duit  install App GPS Papago kt kedai..

- Interface PAPAGO! M11 Navigation For Android -

Tutorial

1) Download PAPAGO! M11 App -> KLIK SINI
2) Download Malaysia (MFM) Maps -> KLIK SINI

3) Extract file2 yg korg dh download..
4) Follow instruction mcm dlm gambar kt atas ni (Right Click kt gmbr & Open link in new tab)..

5) Lps dh siap copy file masuk dlm phone, cari folder NaviM11SGMY kt 'My Files' pastu Install 'PAPAGO!SGMY_Navitotal.apk'..
6) Open App & blh start guna GPS..

- P/S: Utk pertama kali guna GPS ni, maybe lambat skit App ni utk detect signal drpd satellite -
- P/S 2: Cara2 Utk Dapatkan Coordinate GPS Sesuatu Tempat Dlm Google Maps [Tutorial] -


Selamat Mencuba..=)

Copyright © Shafiq Rosli


Credit to: H-S@GeMPaK

Share/Save/Bookmark

Kalo suka entri ni klik la Button Like..=)

5 comments:

Anonymous said...

Salam, kat mana boleh dpt use guide, boleh juga pakai tapi tak tau kat mana nak input GPT coordinat?

Shafiq Rosli said...

Use guide mmg xde..

Anonymous said...

Thanks bro for sharing..ur th best

Shafiq Rosli said...

No problem..sharing is caring..hehe

Anonymous said...

byk file tak bleh copy

Related Posts with Thumbnails

Nuffnang